Daklekkage

Vrijblijvende offerte

Hieronder kunt u een vrijblijvende offerte of een gratis dakinspectie aanvragen.

Het kiezen van een betrouwbare dakdekker kan even tijd kosten, maar bij Unico  Dakdekkers kunt u er zeker van zijn dat u in goede handen bent. Als ervaren en enthousiast bedrijf zijn we al sinds 2003 actief in heel het land. Hoogtewerk en dakwerkzaamheden zijn specialistische klussen die u het beste kunt overlaten aan vakmensen met de juiste kennis en materialen. Het werken op hoogte brengt immers extra risico’s met zich mee. Wij begrijpen dat u geld wilt besparen, of misschien denkt dat u de klus zelf kunt klaren. Maar werken aan een dak vereist lef en kennis die niet iedereen heeft. Wanneer u te maken heeft met een lekkage, is het nog belangrijker om dakspecialisten in te schakelen. Het opsporen van een lekkage is immers geen vanzelfsprekendheid. Op deze pagina kunt u alles te weten komen over daklekkages en hoe wij u van dienst kunnen zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over daklekkages. Unico  Dakdekkers staat klaar om u te voorzien van advies op maat.

Ontdek lekkage 

Als u niet direct water ziet binnenkomen, kan een lekkage stilletjes insluipen en enige tijd duren voordat u het ontdekt. Het water legt soms een lange weg af voordat u het opmerkt, terwijl het water wordt geabsorbeerd door de isolatie en het houtwerk. Schimmelvlekken worden dan zichtbaar, waarbij behang kan loskomen of verf kan afbladderen van de muren. De schade kan aanzienlijk zijn en dat hoeven wij u vast niet uit te leggen! Het lokaliseren van het lek is echter een hele andere uitdaging. De plaats binnenin kan een vertekend beeld geven en u volledig op het verkeerde spoor zetten. Water zoekt namelijk de eerste beste gaatjes op die nauwelijks zichtbaar zijn en kan veel hoger liggen dan eerst gedacht. Het is daarom verstandig om een dakexpert zoals Unico  Dakdekkers in te schakelen. Wij maken gebruik van thermografische apparatuur om het lek te lokaliseren, waardoor veel tijd bespaard kan worden en er geen onnodige schade ontstaat door het onnodig openbreken van het dak op zoek naar de lekkage. Op deze manier kunnen we heel gericht het dak openen, herstellen en beschadigde delen vervangen indien nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Schade door lekkage

Natuurlijk hebben we het hier over waterschade. Regen vindt zijn weg naar binnen en kan gedurende lange tijd alles vochtig houden. Langdurige blootstelling aan vocht is de grootste boosdoener en veroorzaakt problemen! De isolatielaag fungeert als een spons en het hout blijft langdurig nat. De balken, planken en al het houtwerk kunnen gaan rotten en er ontstaat schimmel. Dit veroorzaakt niet alleen schade aan vloeren, plafonds en muren, maar de lucht wordt ook van zeer slechte kwaliteit. De schimmelige lucht kan schade toebrengen aan de luchtwegen en allergische reacties veroorzaken bij gevoelige mensen. Kleding, schoenen, beddengoed en matrassen die met schimmel zijn besmet, moeten onherroepelijk worden weggegooid omdat schimmel niet zomaar te verwijderen is. Het dringt diep door tot in alle vezels en verwoest alles wat op zijn pad komt!

Voorkom daklekkage

Lekkage voorkomen is zeker mogelijk! Het enige wat u hoeft te doen om lekkage tot een minimum te beperken, is regelmatig een dakinspectie laten uitvoeren door een dakexpert en al naar gelang de bevindingen een onderhoud of herstelling laten uitvoeren. Meer dan 70% van de lekkages ontstaan doordat men het probleem niet tijdig heeft opgemerkt, dus periodieke controle is inderdaad effectief! Vaak heeft men lange tijd niet naar het dak omgekeken en was er dus geen besef van het dreigende probleem. Controle en onderhoud zijn dus de sleutel om lekkages te voorkomen, zowel bij platte als bij hellende daken. Wel kan men stellen dat platte daken iets gevoeliger zijn voor schade en dus lekkage. Lekkage komt altijd door slijtage, schade of vuil en bladeren die verstopping veroorzaken, waardoor er water blijft staan en de dakbedekking overbelast raakt. Mos dat op de dakbedekking groeit, houdt water vast en verhoogt daarmee de kans op schade. Daarom is het verstandig om periodieke dakinspecties en regelmatig onderhoud te laten plegen. Dit kan grote kosten voorkomen en de geschatte levensduur van uw dak verlengen.

De spoeddienst van Unico Dakdekkers

In sommige gevallen komt plotse lekkage toch voor en waarom dit gebeurt weten wij maar al te goed. Soms is lekkage niet te voorzien of heeft de storm schade toegebracht. Wanneer hemelwater uw woning binnenkomt, is snel handelen geboden. Bij spoed kunt u contact opnemen met onze spoeddienst. Unico Dakdekkers heeft altijd iemand paraat die direct het lek kan komen verhelpen. Onze spoeddienst is dag en nacht bereikbaar, het hele jaar door. Aarzel niet om ons te bellen, het waterdicht maken van uw woning heeft onze prioriteit!

Onze gratis dakinspectie

Gelukkig biedt Unico Dakdekkers u een gratis dakinspectie aan! Een dienst die u zeker niet mag missen, noteer het alvast in uw agenda zodat u uw jaarlijkse dakinspectie niet mist. We zeggen jaarlijks, maar bedoelen eigenlijk minstens jaarlijks, waarbij een onderhoud beter enkele keren per jaar kan worden uitgevoerd, zeker wanneer er bomen rond uw woning staan! Takken, bladeren en ander vuil kunnen beter op tijd worden opgeruimd. Water dat blijft staan zorgt namelijk voor overbelasting van uw dakbedekking. Neem contact op met Unico Dakdekkers voor uw afspraak en ontvang een vrijblijvende offerte voor uw dakwerkzaamheden.

Tevredenheidsgarantie

Gecertificeerd

Vooruitstrevend

Hulp nodig bij een daklekkage?

Unico Dakdekkers helpt u vandaag nog verder!